Pot conduce cu anvelope de iarna si pe timp de vara?

Pot conduce cu anvelope de iarna si pe timp de vara?
Este normal sa te intereseze acest aspect. Cat de potrivit este sa conduci si vara cu anvelopele dedicate anotimpului iarna? Sezonul cald are cerinte specifice cand  vine vorba de anvelopele din dotare, deci este in regula oare sa folosesti un singur set pe tot parcursul anului?

Unii tind sa considere ca este o modalitate de a economisi bani. Este insa asta adevarat? De ce exista totusi modele atat de variate, cu caracteristici specifice astazi pe piata? A rula cu anvelope de iarna pe timp de vara ar putea insemna doar mai multa cheltuiala, dar ar influenta totodata si performantele masinii. Este unul dintre motivele pentru care exista diverse tipuri ale acestora, destinate unor anotimpuri specifice.

Mai multi factori vor influenta caracteristicile acestora, dintre care se evidentiaza climatul. In ceea ce priveste eficacitatea lor, vor avea influenta asupra acestuia aspect atat performanta din fabrica, cat si stilul de conducere.




Este indicat sa conduci anvelope de iarna pe timp de vara?

Iti prezentam mai jos cateva dintre motivele pentru care ar trebui sa te gandesti de doua ori cand vine vorba de asta. Un lucru este sigur si anume ca ideal este sa nu folosesti anvelopele de iarna pe tot parcursul anului. Iata si de ce:

Inainte de toate, sa intelegem ce sunt anvelopele de iarna, ce caracteristici le definesc. Modul de concepere al lor a avut in vedere o tractiune excelenta in conditii meteo nefavorabile, cu drumuri inghetate, zapada si frig. Capacitatea cauciucului este de a ramane moale, flexibil, astfel incat rularea pe carosabil sa se desfasoare in conditii de siguranta. Varianta de vara nu ar face fata acestor temperaturi.

O alta caracteristica a lor este profunzimea adancimii benzii de rulare. Aceasta, alaturi de modelele pe care le are imprimate, sustin mersul si in astfel de conditii meteorologice.

Putem face o comparatie intre anvelope si pantofi. Cu siguranta cei de iarna nu pot fi purtati vara. Asadar, utilizarea lor si in alt sezon decat iarna predispun soferii la riscuri, ce pot implica si pierderi de vieti. Sansele ca o anvelopa sa explodeze cand temperaturile cresc sunt destul de mari si nimeni nu ar trebui sa se expuna unui astfel de risc. Este un pericol atat pentru pasagerii masinii in cauza, cat si pentru ceilalti prezenti in trafic.

Sa ne uitam un moment si la compozitia cauciucului. In cazul utilizarii sale in anotimpul nepotrivit, exista risc de uzura prematura. Rigiditatea este o caracteristica a celor de iarna atunci cand sunt expuse unor temperaturi ridicate. Anvelopa va prezenta un grad mai redus de siguranta atunci cand dimensiunea santurilor este mai mica.



Pe langa cele de iarna, mai exista si varianta all season, preferata de cei mai multi. Este o varianta pentru cei care nu dispun de un buget suficient pentru a cumpara atat anvelope de iarna, cat si de vara. Cu toate acestea, nu sunt intotdeauna o recomandare. Conteaza in continuare climatul, iar in anumite conditii utilizarea lor poate fi periculoasa. De avut in vedere de asemenea in cazul anvelopelor de iarna este ca vara distanta lor de franare va creste. Totodata, le este redusa capacitatea de evacuare a apei in mod eficient.

Astfel de aspecte trebuie neaparat avute in vedere inainte de a lua decizia purtarii anvelopelor de iarna si in timpul verii. O informare corecta te va ajuta sa iei decizia corecta, care nu iti va pune in pericol viata.

Suport clienti 08:30-17:00

0757481756 miriamis.office@gmail.com
Dupa in

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!