Cum alegi husa potrivita pentru volanul masinii tale

Cum alegi husa potrivita pentru volanul masinii tale

Husa pentru volan este un accesoriu de care toti soferii ajung sa aiba nevoie mai devreme sau mai tarziu. Are rolul de a ascunde urmele de uzura ale unui volan vechi sau de a feri de zgarieturi volanul nou al unei masini abia cumparate.

Iti protejeaza mainile de frig pe timpul iernii si de temperaturile ridicate ale verii, ofera aderenta buna, chiar si pe palmele transpirate, si imbunatateste imaginea intregului automobil.

Accesoriu practic, disponibil la preturi accesibile, husa se poate dovedi totusi destul de dificil de cumparat, daca nu stii exact ce sa cauti. Afla din acest ghid ce caracteristici trebuie sa iei neaparat in considerare atunci cand doresti sa iti achizitionezi huse volan.

Material: La acest capitol poti alege intre piele sintetica, piele naturala sau material textil. Pielea sintetica este o optiune potrivita pentru tine daca ai nevoie de o husa pentru volan ieftina si buna, rezistenta in timp, usor de intretinut, mai putin vulnerabila la pete si cu textura confortabila.

Marime: este esential sa alegi dimensiunea potrivita pentru husa de volan. O husa prea mica nu se va potrivi; o husa prea mare este de-a dreptul periculoasa, caci aluneca si joaca pe volan si nu iti permite sa il manevrezi cu precizie.

Masoara circumferinta exterioara a volanului sau cauta in functie de marca, model si de anul de fabricatie al masinii tale; astfel te vei asigura ca achizitionezi husa adecvata.

Strat interior: alege o husa cu un strat interior de cauciuc; Cauciucul ofera mai multa aderenta si impiedica miscarea acesteia in timpul condusului. 

Culoare: Husele de culoare deschisa sunt indicate in perioada anotimpului cald deoarece nu se vor infierbanta din cauza razelor solare si vor oferi un confort in timpul condusului. Culorile inchise atrag caldura si sunt indicate in sezonul rece. Daca investesti intr-o husa de calitate rezistenta la intemperii, alege o culoare care sa completeze interiorul vehiculului.  

Sfaturi:

  • Cele mai multe huse de volan din panza se pot spala la masina de spalat, dar pielea sintetica si cea naturala trebuie doar sterse sau spalate usor cu sampon special pentru piele.

  • Daca iti este greu sa instalezi husa pe volan, incearca sa o incalzesti cu un uscator de par pentru a o face mai maleabila. Va fi mai usor de manevrat si iti va oferi o potrivire perfecta. Cu toate acestea, daca husa are un strat interior din cauciuc, ai grija sa nu supraincalzesti deoarece cauciucul se topeste foarte usor. 

  • Ia in considerare cumpararea unui parasolar pentru a-ti proteja atat volanul cat si interiorul masinii atunci cand este parcata in bataia soarelui. Unele huse se erodeaza si isi pierd forma atunci cand sunt expuse razelor solare pentru o perioada lunga de timp.

Sofatul nu trebuie sa fie o munca dificila, iar masina se poate transforma usor in expresia propriei personalitati. Indiferent ca alegi o husa de volan pufoasa si moale, sau o versiune sport, robusta si masculina de la Tuning-car.ro, acest accesoriu simplu te poate ajuta sa schimbi atmosfera din automobil, dar si starea ta, atunci cand te urci la volan.

Suport clienti 08:30-17:00

0757481756 miriamis.office@gmail.com
Dupa in

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!